Každá pořádná expedice přináší zcela nečekané výsledky. Waze bohužel zatím neumí pracovat s elektro auty a dobíjecími stanicemi takže používám (poprvé) navigaci A Better Route Planner. Ta umí cestu naplánovat podle typu auta, jeho dojezdu a navrhne optimální dobíjecí stanice. Nevýhodou je, že když si uprostřed cesty blbě kliknete na přepočítání trasy tak ji přeplánuje. Což má za následek to, že omylem přejedete naplánovanou nabíjecí stanici v Měříně a pak hledáte nějakou novou s očima upřenýma na mizející rezervu v baterčičce.

Naštěstí je tu jedna ve Velké Bíteši, takže přistávám s 21 % a už zase nabíjím. Tentokrát si dávám polévku z obličejů aneb držkovku (mimochodem nevalné kvality a chuti). Uvidíme, co bude dobrého na další zastávce.

Ono to hodnocení jídla není jen tak! Jede se mnou totiž kamarád Michelin aneb vezu si 4 letní pneumatiky s sebou.

3 na sedadle a 4-tá v kufru

Nezbývá než naplánovat další skok, tentokrát se pojistím i navigací Waze pro případ že blbě kliknu. V autíčku je i navigace TomTom ale asi není aktualizovaná takže mi je platná jak fosilovi dobíjecí stanice 😀

Tentokrát snad objedu Brno a nabiju se ve Vyškově, je to 66 km, jedu cestovní rychlostí 100 km/h, občas zpomalím na 90 a občas 120 když předjíždím kamiony. Kdo ví co si tom řidiči kamiónů myslí?